Výnimočnosť prípravku ReMag® Magnesium

Výnimočnosť prípravku ReMag® Magnesium

24.02.2024

Vysoko absorbovateľné magnézium ReMag je tekutý horčíkový produkt. Pri výrobe sa používa čistý chlorid horečnatý, ktorý prechádza 18-bodovým procesom, ktorý mení chlorid horečnatý na koncentrát stabilizovaných iónov horčíka o veľkosti pikometra. Je navrhnutý tak, aby sa optimálne vstrebával a spôsoboval minimum zažívacích ťažkostí.

Minerálny doplnok ReMag je starostlivo vyrábaný z čistého zdroja chloridu horečnatého a vyvinutý tak, aby dodával stabilizované ióny horčíka menšieho priemeru ako minerálne iónové kanály v bunkách. Tým sa jedná skutočne o Magnesium Miracle, pretože ponúka vysoko absorbovateľnú formu elementárneho horčíka.

ReMag je známy svojou bezpečnosťou, ľahkým používaním a účinnosťou. Spoločnosť vyrábajúca ReMag nakupuje horčíkové ingoty o čistote 99,98 - 99,99%. V našom chloride horečnatom je teda iba 0,01 až 0,02% nečistôt. To je veľmi výhodné v porovnaní s vysoko kvalitnými verziami citrátu horečnatého, ktorý má čistotu 98%, alebo chloridu horečnatého zo slaných jazier, ktorý má čistotu 96%. Kľúčom je čistota 99,98 až 99,99% bez ohľadu na zdroj.

Zdroj minerálov na výrobu

Zdrojom minerálov na výrobu ReMag-u je surovina zo San Bernadina v Kalifornii. Máme unikátny a patentovaný postup, ktorým vyrábame ReMag z chloridu horečnatého, čo ho odlišuje od ostatných horčíkových produktov. ReMag obsahuje Mg2+ (kladne nabité ióny horčíka) a Cl- (záporne nabité chloridové ióny). Ióny majú tzv. valenčné stavy. Vyvážený valenčný stav je 0. Ióny sú obvykle veľmi nestabilné častice, ktoré sa stávajú neutrálnymi. Naša technológia zaisťuje, že jednotlivé ióny v roztoku zostávajú individuálnou (monoatomickou) stabilizáciou (vytváraním neutrálneho náboja), nespoja sa späť v komplexnú molekulu a tým sa odlišuje od ostatných doplnkov. Najľahšie sa ióny horčíka spájajú s vodíkom a kyslíkom za vzniku oxidov a hydroxidov horečnatých. Náš proces zaisťuje, že to ióny horčíka neurobia, ale že zostávajú ako jednotlivé horečnaté ióny Mg2+, čo je forma najvhodnejšia pre telo a tiež nevyžadujúca žiadnu energiu na vstrebávanie.

Skutočným tajomstvom nášho procesu je to, že kontrolujeme všetky faktory v ionizačnom procese tak, aby hotový produkt bol iónovou formou horčíka v monoatomickej pikometrovej veľkosti a vďaka svojej elektricky neutrálnej stabilite tak aj zostal. Čistota je ďalším faktorom, vďaka ktorému sa ReMag veľmi líši od ostatných doplnkov horčíka.

A čo chlorid?

Chlorid je pre človeka nevyhnutným minerálom. Je to hlavná minerálna živina, ktorá sa vyskytuje predovšetkým v telových tekutinách. Chlorid je najhojnejším negatívne nabitým iónom krvi, predstavuje približne 70% obsahu negatívnych iónov v tele.

Chlorid slúži ako jeden z hlavných elektrolytov v tele. Chlorid, okrem iných minerálov, ako je draslík, horčík a sodík, napomáha pri vedení elektrických impulzov v tele. Okrem svojich funkcií ako elektrolytu sa chlorid kombinuje s vodíkom v žalúdku a vytvára kyselinu chlorovodíkovú, ktorá je rozhodujúca pre tráviaci proces. Chloridové ióny zohrávajú kľúčovú úlohu pri regulácii pH v tele. Neustála výmena chloridových a hydrogénuhličitanových iónov medzi červenými krvinkami a krvnou plazmou pomáha regulovať rovnováhu pH a transport oxidu uhličitého, odpadového produktu dýchania, z tela.

Zdraví jedinci môžu tolerovať príjem veľmi veľkého množstva chloridu a telo ľahko vylučuje prebytok chloridu obličkami. Toxicita alebo prebytok chloridu je vždy vidieť u jedincov s existujúcim ochorením obličiek, ale samotný chlorid nie je príčinou ochorenia.



Späť na zoznam článkov