Na čo si dať pozor pri nákupe horčíka

Na čo si dať pozor pri nákupe horčíka

18.02.2024

4 veci, na ktoré si dať pozor pri nákupe

Na trhu existuje ohromujúce množstvo rôznych horčíkových doplnkov. Pokiaľ zadáte "horčík" v kategórii Zdravie na Amazone, objaví sa viac ako 8000 výsledkov! Ako si z takého množstva vybrať ten, ktorý bude najbezpečnejší a najefektívnejší? Tento článok vám pomôže pri hľadaní.

1) Zhodnoťte formu

Mnoho horčíkových produktov obsahuje zlúčeniny horčíka, ktoré nie sú ľahko vstrebateľné – alebo poskytujú iba malý obsah elementárneho horčíka. Tri najobľúbenejšie zlúčeniny horčíka sú citrát horečnatý, oxid horečnatý a glycinát horečnatý. V jednej klinickej štúdii vykazujú cheláty aminokyselín, ako je glycinát horečnatý, vyššiu biologickú dostupnosť ako anorganické zlúčeniny ako oxid horečnatý, ktorý je absorbovaný iba zo 4 %. Biologická dostupnosť aspartátu horečnatého, citrátu horečnatého, laktátu horečnatého a malátu horečnatého spadá niekde medzi. V klinickej štúdii u 16 subjektov sa zistilo, že absorpcia chloridu horečnatého je najvyššia zo všetkých foriem horčíka.

2) Hľadajte čistotu

Niektoré tablety horčíka obsahujú oxid titaničitý, nerozpustné bieliace činidlo. Aj keď je „Všeobecne uznávané ako bezpečné“ americkým úradom pre kontrolu potravín a liečiv, oxid titaničitý bol spojený s výskumom rakoviny a neurologického poškodenia.

3) Skontrolujte bezpečnú dávku

Mnoho značiek doplnkov obsahujú také množstvo horčíka, ktoré v jednej dávke prevyšuje hornú hranicu horčíka 350 mg denne. Ide o červenú vlajku pre spotrebiteľa, ktorá naznačuje, že receptúry neboli vyvinuté lekárom alebo pomocou pokynov FDA. (EMA v Európe - pozn. prekladateľa).

4) Vypočítajte hodnotu horčíka

Zoberme si citrát horečnatý alebo glycinát horečnatý. Často sa tieto tablety alebo kapsule dodávajú v dávkach 400 mg. Ide však iba o zlúčeninu horčíka, kde ióny každého prvku neustále ionizujú, a potom sa viažu dohromady. Keď sú spojené dohromady, nie sú absorbované do buniek. Pri tomto type výrobku je najlepšia bunková absorpcia asi 20 %. Myslíte si, že dostávate 400 mg, keď v skutočnosti dostávate iba 80 mg!

Záver

Dúfam, že vám tento zoznam pomôže zúžiť vyhľadávanie a nájsť najlepšiu receptúru. A ak chcete, aby to bolo ľahké, vyberte si horčík ReMag. Spĺňa všetky štyri z vyššie uvedených bodov.



Späť na zoznam článkov