Adrenálna únava

Adrenálna únava

20.02.2024

Adrenálna únava - Únava nadobličiek

Únava nadobličiek (dlhodobá únava s vyčerpaním adrenálnych hormónov), je bežná po dobe chronického stresu, úzkosti a panických záchvatov a zdá sa, že sa v posledných rokoch objavuje v epidemických rozmeroch. Alopatická medicína však odmieta diagnostikovať únavu nadobličiek (pravdepodobne preto, že pre tento stav neexistujú žiadne lieky), takže pacienti sa cítia bezmocní a beznádejní. Adrenalín, noradrenalín a kortizol (zvýšený pri chronickom strese) vyčerpávajú z tela magnézium. Stres spôsobuje nadmerné vylučovanie magnézia močom.

Vo zvieracom modeli spôsobil nedostatok magnézia úzkosť a rozhodenie osi HPA (os ovládajúca uvoľňovanie stresových hormónov). Namiesto liečby magnéziom však bola skúmaná liečba liekmi. Sú potrebné klinické skúšky, ktoré by skúmali vplyv použitia magnézia na únavu nadobličiek, pretože teraz máme k dispozícii len veľmi málo možností liečby.

Horčík prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania

Dávkovanie: Doktorka Deanová odporúča 50-375 mg vysoko vstrebateľného magnézia ReMag, začať menšou dávkou a postupne zvyšovať podľa znášanlivosti.



Späť na zoznam článkov